Vivitrust
Promotii

Interzicerea Plasticului de unica folosinta – Impact asupra afacerilor cu produse alimentare!

Interzicerea Plasticului de unica folosinta – Impact asupra afacerilor cu produse alimentare!

În afară de vânzătorii de fructe și legume, această interdicție a afectat toata industria alimentara. Interdicția de plastic din UE afectează aproape toate industriei mici sau mari. Mai exact, industria alimentara este una dintre cele mai afectate industrii, deoarece folosește pe scară largă toate produsele interzise, ​​inclusiv toate materialele de ambalare a alimentelor la prețuri accesibile, tacâmurile și recipientele din plastic și materialele de unică folosință de uz zilnic. Cultura ambalajului alimentar a înflorit doar datorită disponibilității ambalajelor din plastic ieftine, care constau din recipiente din plastic. Articolele de ambalare din plastic sunt ușoare, ceea ce reduce costurile de transport, iar eliminarea lor din industrie este ca și cum ai pierde milioane de Euro.

În afară de ambalare, avem nevoie de tacâmuri pentru restaurante și colțuri cu mâncare. Tacâmurile din plastic sunt mult mai populare decât orice altă formă. Lingurile și furculițele din plastic, paharele de unică folosință și termocol/polistiren pentru a servi cafeaua sau ceaiul sau shake-urile sunt cerințele principale ale industriei. Paiele sunt alcătuite din SUP-uri. În afară de articolele pe bază de restaurante, de data aceasta oamenii sunt mult mai preocupați de igienă. Încă din vremea covidului, alimentele igienice au câștigat o cerere uriașă din partea clienților, precum și preferințele bucătarilor și ospătarilor.  Sacii de gunoi din plastic, principala cerință a industriei, trebuie să sufere din cauza interdicției, la fel și industria.

 

Produsele de ambalare din plastic au fost viața și lumina afacerilor alimentare; fără acestea, ar fi dificil să conduceți industria pe șine netede. Potrivit unor studii, 70 la sută din ambalajele din plastic sunt transformate în deșeuri într-un interval scurt. Acest lucru generează tone de deșeuri într-o singură zi care nu pot fi reciclate sau refolosite. Acestea rămân în mediu și se descompun foarte greu. Chiar și după atâtea dezavantaje, materialele de ambalare nu pot fi înlaturate complet din industria ospitalității din cauza ieftinității lor.

Interdicția a afectat vânzările generale din industria alimentara si de bauturi, iar livrarea la pachet și livrările la domiciliu ale unor articole devin dificile.

 

Problema este că nerespectarea ordinului ar aduce pierderi uriașe în ceea ce privește amenzile. Nu există spațiu pentru negocieri.

ALTERNATIVE  LA CE COST?

Există alternative disponibile la produsele de ambalare din plastic, dar disponibilitatea și accesibilitatea acestora nu se întâlnesc niciodată simultan. Nevoia și cerințele sunt uriașe, la fel și costurile lor. Totul vine în miza altora. Dacă companiile încep să investească în alternative la ambalajele din plastic, ulterior vor percepe mai mult de la clienți, acest lucru se va adăuga la costul de livrare. Odată cu costuri mai mari de livrare, comportamentul clienților de a comanda mâncare începe să scadă. Cealaltă modalitate de a compensa costul acestora este de a reduce calitatea sau gustul alimentelor sau de a compromite igiena, ceea ce poate strica imaginea de ansamblu.

Interzicerea Plasticului de unica folosinta

Cele mai afectate sunt lanțurile alimentare mici, vânzătorii de alimente și tarabele de mâncare de pe marginea drumului. Accesibilitatea, precum și imposibilitatea celorlalte alternative, pot crea situații dificile pentru ca aceștia să-și susțină afacerile. Să ne uităm la ce putem aduce cel mai bine ca înlocuitor pentru articolele din plastic și să beneficiăm afacerile alimentare.

Consultanta gratuita

Comentarii

Produse recomandate

POLITICA DE CONFIDENŢIALITATE | TERMENI SI CONDITII | CONTACT |ANPC

Interzicerea Plasticului de unica folosinta - Impact asupra afacerilor cu produse alimentare! - VivitrustInterzicerea Plasticului de unica folosinta - Impact asupra afacerilor cu produse alimentare! - Vivitrust