Cuptoare cu convectie, convectomate

Cuptoarele cu convective si aburi cunoscute in materia de specialitate HORECA   si sub denumirea de CONVECTOMATE, reprezinta in filozofia moderna inima unei bucatarii profesionale.
Aceste convectomate au pornit de la clasicul  cuptor, s-au dezvoltat de la an la an integrand tehnologie de producere a vaporilor in mod direct sau indirect prin injectie de vapori saturati, control si ajustare procentuala, masuratori de parametrii ce au ca scop o coacere cu pierderi cantative, nutritionale si organoleptice minime.

Convectomatele de top ale acestei game de  sunt dotate cu turbina rotativa de mare portanta, capabile sa creeze un turbion de aer ce permite o coacere fortata rapida. Turbina cuptorului cu convectie este  construita ca sa isi schimbe sensul de rotatie astfel incat temperatura in orice punct masurat din interiorul cuptorului sa fie constanta, iar fluxul de aer fierbinte sa fie in permanenta trecut printre spirele rezistentelor sau ale schimbatoarelor calorice ce imbraca turbina (in cazul cuptoarelor pe gaz).

Convectomatele performante  au puteri capabile sa mentina cantitatea de preparate din tavile cuptorului la temperaturi constante si sa asigure un flux de vapori continuu fara pierderea acestuia pe toata durata timpului setat. Astfel s-a stabilit ca pentru cuptoare cu convectie cu capacitate de 6 tavi GN1/1 puterea optima recomandata  este de 9Kw calorici , pentru un convectomate cu 10 tavi GN1/1 puterea optima recomandata este de 18Kw calorici. Pentru un convectomat cu carut vertical pe roti de 20 tavi GN1/1 se recomanda o putere de 32Kw caloric.