Marmite

Sisteme modulabile cu rolul principal de a fierbe cantitati semnificative de supe, ciorbe, legume, compoturi, gemuri, etc..Marmitele recomandate pentru rapiditatea de gatire si a calitatii preparatului final, sunt marmitele INDIRECTE. Acestea sunt prevazute cu un tampon termic ca perete dublu pentru a uniformiza temperatura pe baza si peretii cuvei. Pentru capacitati mici, restaurante si laboratoare, pot fi construite la capacitate de 50lt si 300lt cu tampon termic ulei sau apa –  sub presiune. Sunt prevazute cu gura de evacuare majorata pentru preparate solide/lichide.

Marmitele indirecte pot fi dotate cu cosuri divizoare pentru fierberea diferitelor categorii de preparate fara ca acestea sa se amestece intre ele.

Versiune constructiva pe gaz cu arzatoare de mare putere controlate de robineti demultiplicatori de putere protejati de termostate de siguranta sau versiune electrica cu baterii de rezistente aflate in imersie in lichidul tampon termic, pentru o incalzire rapida si constanta a cuvelor de preparare.

Pentru unitati de alimentatie comunitare cu meniuri diversificate sunt recomandate marmitele cu cuva rabatabila dotate cu sistem de amestecare concomitant cu  procesul de incalzire a tamponului termic. Au standard sistem automat de control al apei din tamponul termic, cu protectie la supraincalzire accidentala.

Toate marmitele INDIRECTE sunt recomandate de specialisti pentru ca datorita peretului tampon termic, dispersia caldurii nu este punctiforma pe baza, ci disipata omogen pe laterale, in felul acesta evitandu-se fenomenul de ” lipire” a preparatelor de cuva.